Artikelen 11 - 17 van 17 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
De pastinaak of pinksternakel is een minder bekende groente in onze contreien. Toch blijkt die geschikt om lekkere gerechten mee te bereiden. Een pastinaaksoep bijvoorbeeld is bijzonder smaakvol en ni…
Recepten, 04-01-2013
nieuws uitgelicht
Nicole Darchambau is in de wereld van de bieren bekend als de dame die reeds meer dan 600 gerechten op basis van bier heeft gepubliceerd. Toen ze merkte dat anderen haar recepten klakkeloos kopieerden…
Bier en wijn, 01-11-2010
We worden tegenwoordig om de oren geslagen met alle mogelijke kookprogramma’s. Koken is in en alle soorten van koks maken hun opwachting op de buis, in alle maten en gewichten, alle nationaliteiten en…
Recepten, 16-04-2010
Gevulde bladeren van de witte kool in de oven is het lievelingsgerecht van de Roemenen. Ze noemen het ‘sarmale’ (met het accent op de tweede lettergreep) en eten het op tal van feesten zoals Kerstmis,…
Recepten, 13-01-2012
Niemand is er zich van bewust als hij pizza eet, maar dit Italiaanse gerecht vindt zijn oorsprong lang voor onze tijdrekening bij oude volkeren die reeds platte broden bakten.
Buitenlands, 09-08-2010
Hebt u er al eens bij stilgestaan waarom er traditioneel kalkoen op het menu staat als we Kerstmis vieren? Er gaat wel een stukje geschiedenis aan vooraf.
Diversen, 13-12-2009
Iedereen houdt van cocktails, maar niet iedereen kan ze klaarmaken zoals het hoort. Daarvoor heb je wat specifiek bargereedschap nodig en krijg je best een aantal speciale technieken onder de knie. Mo…
Cocktails, 04-05-2012